MEER INFO

Het doel van freerunning

Het doel van freerunnen is het bereiken van een soepele, ononderbroken beweging over obstakels, normaal gesproken in een stedelijke omgeving, door onder andere te rennen, springen en klimmen.

Het trainen van freerunning heeft meerdere voordelen, namelijk:
✔ Fysiek: algemene lichaam sterkte en conditie verbetert, core stability en one strength versterkt en skill related fitness ontwikkelt zich.
✔ Sociaal: vermindert antisociaal gedrag, bevordert solidariteit en samenwerking boven competitie en stimuleert sport gerelateerde identiteit.
✔ Mentaal: Freerunning ontwikkelt het geloof in eigen kunnen, zelfvertrouwen en zelfbeeld. Het stimuleert ook de wil om te leren en het bevordert de creativiteit.

Is freerunning veilig?

Freerunnen en Parkour zijn erg populaire sporten die hard aan het groeien zijn. Maar is het veilig? Je ziet het in de video!

Het beeld wat is ontstaan bij freerunning is dat er vaak grote, gevaarlijke sprongen worden uitgevoerd. Dit beeld is verspreid door social media. De realiteit is echter anders: er worden weinig risico’s genomen en gevaarlijk uitziende dingen zijn stap voor stap geleerd en voldoende gerepeteerd. Risico analyse is ook een belangrijk onderdeel van het freerunnen. Onderzoeken hebben aangetoond dat freerunning veiliger is dan voetbal.

OVER YALP

DASH Parkour is een productlijn van Yalp Netherlands. Bij Yalp willen we iedereen uit dagen om te spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het ons leven verrijkt en positief bijdraagt aan onze fysieke, geestelijke en sociale fitheid. Wij creƫren inspirerende omgevingen waardoor iedereen, jong en oud, mensen met en zonder beperkingen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij het vooral draait om PLEZIER maken en in beweging te zijn.

Yalp levert speel- en sporttoestellen voor de openbare ruimte, recreatie, zorg en scholen. Het zit in onze DNA om het net even anders te doen en in te spelen op de veranderende behoefte van deze tijd. Dat doen wij onder andere door het aanbieden van unieke high-tech interactieve concepten en concepten die inspelen op hedendaagse trends zoals serious gaming, freerunning/parkour, calisthenics en bootcamp.

Meer over Yalp